Portret Bicho Frise

CARACTERUL CAINILOR DIN RASA BICHON FRISE

Caine de companie perfect, se adapteaza fara probleme vietii de familie integrandu-se imediat in mediul de adoptie INDIFERENT DE VARSTA.
Desi este un adevarat intelept, nu suporta cu usurinta agitatia, zgomotul si starea tensionata in familie.

Se intelege excelent cu copiii, fiindu-le un tovaras de joaca minunat: cunoaste perfect "bunele maniere", nu se joaca violent si nu musca niciodata. Dimpotriva, copiii trebuie instruiti sa nu exagereze cu "smotoceala".

Bichonul va intampina cu veselie musafirii, dar numai daca stapanul este bucuros de oaspeti. Este obedient, agil si mare amator de joaca. Stapanul trebuie sa se comporte prietenos, dar sa aiba in acelasi timp o atitudine ferma, ocolind corectiile dure.

Fiind atat de sociabil, in lipsa unei educatii elementare, catelusul poate ajunge un rasfatat. Firea sa blanda, iubitoare si joviala il recomanda ca "specialist" in ergoterapie, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Longevitatea Bichonului Frise este remarcabila si nu rareori se intalnesc exemplare de 14 sau chiar 16 ani care sunt inca in plina forma.

In concluzie: nu ezitati, lasati-va sedusi de el, oferindu-va multi si pretiosi ani plini de bucurie !

ESTE IMPOSIBIL SA TREACA NEOBSERVAT

Il veti remarca imediat datorita aspectului sau sofisticat: un bulgare de blana alba "explodata" si pufoasa, din care rasar doi ochisori negri si ghidusi, o maslina de nasuc si o limbuta rosie.

Toaletorii americani, ahtiati dupa cainii spectaculosi de show, sunt cei care au plusat si au impus actuala imagine comerciala a rasei.

Cu toate acestea, cei care cunosc Bichonul Frise va vor spune ca nu look-ul spectaculos este marele sau atu.

Partea cea mai buna sta ascunsa in spatele acelor ochisori ghidusi...

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram